FleetNET

FleetNet aplikacija zasnovana je na Microsoft Azure platformi i odlikuje je web pristup,  odnosno pristup aplikaciji preko internet pretraživača na vašem računaru. Kroz samu aplikaciju implementiran je set funkcionalnosti koji omogućava kompletan pregled i nadzor voznog parka vašeg preduzeća. Aplikacija se odlikuje kompletnom primenom Google Maps rešenja u pogledu kartografije (street mape, satelitski prikaz, hibridni prikaz). Takođe, u aplikaciji je primenjena i Open Street mapa.

Aplikacija se sastoji iz sledećih modula (u zavisnosti od paketa usluga koji izaberete):

Pracenje Vozila – FleetNET

Prikaz vozila koji omogaćava lociranje i praćenje vozila po različitim kriterijumima odnosno praćenje svakog vozila pojedinačno, praćenje kompletnog voznog parka ili dela voznog parka kao i praćenje vozila po tačkama interesa odnosno prethodno unetih korisničkih lokacija.

 

Praćenje vozila koji omogućava istorijski pregled kretanja vozila sa prikazom predjene rute na mapi i ispisanim relacijama i stopovima vozila.

Takodje omogućeno je i filtriranje prikaza po korisničkim lokacijama ili zonama.

Ovaj modul omogućava i pregled incidenata kao što su naglo ubrzanje, naglo kočenje, skretanje sa rute i sl.

 

Modul Geo Fensing omogućava administraciju korisničkim lokacija, grupama korisničkih lokacija, unos ruta i unos korisničkih zona.Modul Bezbednost omogućava upravljanje virtualnim radarima, uskladjenost rada vozača sa zakonom o bezbednosti saobraćaja kao i radnim vremenom vozača

 

Lokacija vozila se određuje pomoću uređaja za pozicioniranje instaliranog u vozilu koji, uz pomoć SIM kartice, šalje podatke o poziciji, brzini i smeru kretanja vozila, a koji se prenose putem mreže operatera mobilne telefonije na centralni server. Na elektronskoj karti koja se nalazi na web stranici dostupnoj korisniku pomoću korisničkog imena i lozinke se prikazuju podaci.

PREDNOSTI

 • Smanjenje rashoda za troškove goriva
 • Smanjenje izdataka za troškove servisiranja vozila i duži vek trajanja vozila
 • Unapređenje bezbednosti ljudi i sredstava
 • Sprečavanje zloupotreba korišćenja službenih vozila

 

FUNKCIONALNOSTI

 • Praćenje podataka o kretanju vozila u realnom vremenu
 • Prikaz istorijskih podataka o kretanju vozila
 • Definisanje i praćenje zona i ruta kretanja vozila
 • Praćenje radnih karakteristika vozila dobijenih sa putnog računara

OBLASTI PRIMENE

 • Praćenje putničkih vozila
 • Praćenje teretnih vozila
 • Praćenje pick up i dostavnih vozila
 • Praćenje radnih i poljoprivrednih mašina

 

Modul izveštaji – U ovom modulu sadržani su svi izveštaji neophodni za kvalitetno upravljanje voznim parkom i analizu rada. Pored izveštaja o ukupnoj kilometraži i kilometraži po danima izdvajamo i izveštaj o istoriji kretanja, alarmima, incidentima, zaustavljanjima, izveštaj o poseti korisničkim lokacijama.

Dodatne funkcionalnosti u Fleetnet aplikaciji omogućavaju administraciju korisničkih naloga, dodeljivanje privilegija i ograničavanje pregledaa vozila, evidencija vozača, kreiranje SMS ili email alarma i sl.